Kanál SP na YouTube SP na Facebooku SP na Floowie

Archiv pozvánek

Na tomto místě najdete již proběhlé akce. Zpět na aktuální pozvánky.

Přednáška ředitele Člověka v tísni o humanitární pomoci

Šimon Pánek, zakladatel a současný ředitel humanitární organizace Člověk v tísni, o.p.s., bude přednášet na CARITAS – Vyšší odborné škole sociální Olomouc o svých zkušenostech s humanitární pomocí v českém a mezinárodním kontextu.

Přednáška s následnou diskuzí je určena také široké veřejnosti. Uskuteční se dne 4. května 2012 od 10:00 do 12:45 hod. v aule školy na Křížkovského ul. č. 6 v Olomouci.

Šimon Pánek se humanitární a rozvojové pomoci věnuje posledních 20 let. Důvěrně zná krizové oblasti, ve kterých působí obecně prospěšná společnost Člověk v tísni, kterou v roce 1992 spolu-zakládal. Během událostí v listopadu ‘89 byl jedním z lidí v čele studentského hnutí a patřil do zvláštního týmu Václava Havla, který jednal o vytvoření demokratické vlády. Václav Havel jej v roce 2002 vyznamenal medailí Za zásluhy za angažovanost ve věcech veřejných. V roce 2003 byl vyhlášen Evropanem roku a v roce 2010 mu o. s. Post Bellum udělilo Cenu Paměti národa.

CARITAS – Vyšší odborná škola sociální Olomouc již šestnáctým rokem vzdělává studenty v programech Charitativní a sociální práce a Sociální a humanitární práce. Druhý zmíněný program je jediným svého druhu v České republice. CARITAS – VOŠs Olomouc od roku 2000 nabízí také vysokoškolské bakalářské studium ve spolupráci s Cyrilometodějskou teologickou fakultou Univerzity Palackého v Olomouci. Škola je řádným členem Asociace vzdělavatelů v sociální práci, která sdružuje školy poskytující vysoce kvalitní vyšší odborné i vysokoškolské vzdělání v oboru.

Více informací o vzdělávacích programech, mezinárodních projektech a aktivitách studentů lze najít na www.caritas-vos.cz.

Kontaktní osoba:
Mgr. Magdaléna Vaculčiaková
CARITAS – VOŠs Olomouc
oddělení komunikace
MOBIL: +420 777 713 450

Vloženo: 30.4.2012 10:58
Naposledy upraveno: 14.10.2013 11:40

zpět na přehled

Nabídka nových knih

obalka
Psychoterapeutická ...
Stočesová; Čáp
obalka
Život je příliš ...
Alain Samson
obalka
Teorie terapie ...
Carl R. Rogers
obalka
Věčná touha ...
Bärbel Wardetzki
obalka
Strach z nemocí
Morschitzky; Hartl
obalka
Psychologické typy
Carl G. Jung
obalka
Vazba v psychoterapii
David J. Wallin

... kompletní nabídka

© 2014, časopis Sociální práce/Sociálna práca | … vstup do administrace