Kanál SP na YouTube SP na Facebooku SP na Floowie

Archiv pozvánek

Na tomto místě najdete již proběhlé akce. Zpět na aktuální pozvánky.

15. květen - Mezinárodní den rodiny

Mezinárodní den rodin se slaví 15. května již od roku 1993. Tato každoroční pozornost věnovaná rodinám vychází z rezoluce Valného shromáždění OSN. V letotšním roce je hlavním tématem podpora skloubení rodinného a pracovního života.

Jak vyplývá ze zprávy Informačníhocentra OSN v Praze, tak i generální tajemník OSN Pan Ki-mun upozorňuje, že důležitým aspektem rodinné politiky jsou strategie a projekty na vyrovnávání nároků na práci a rodinnou péči, především u rodin s malými dětmi. "Roste například význam otcovských dovolených, uplatňování genderové rovnosti v domácnostech a posilování role otců v rodinách, možnost zajišťování flexibilní pracovní doby a kvalitní péče o děti v mimorodinných zařízeních," píše se ve zprávě IC OSN.

Informační centrum OSN v Praze ve spolupráci se Společností pro zdravé rodičovství APERIO připravilo k Mezinárodnímu dni rodiny Kulatý stůl: RODINA - Věc soukromá i veřejná, který se konal 14. května 2012 v Evropském domě v Praze. Záznam bude dostupný na webu ČT24.cz.

I v řadě dalších měst po celé České republice se chystají v druhé polovině května akce pro celou rodinu. Ačkoli to nebudou informační kampaně o harmonizaci práce a rodiny, jejich význam je jasný: spojení rodiny a jejich společné aktivní trávení volného času.

Vloženo: 15.5.2012 12:39
Naposledy upraveno: 14.10.2013 11:42

zpět na přehled

Nabídka nových knih

obalka
Psychoterapeutická ...
Stočesová; Čáp
obalka
Život je příliš ...
Alain Samson
obalka
Teorie terapie ...
Carl R. Rogers
obalka
Věčná touha ...
Bärbel Wardetzki
obalka
Strach z nemocí
Morschitzky; Hartl
obalka
Psychologické typy
Carl G. Jung
obalka
Vazba v psychoterapii
David J. Wallin

... kompletní nabídka

© 2014, časopis Sociální práce/Sociálna práca | … vstup do administrace