Kanál SP na YouTube SP na Facebooku SP na Floowie

Archiv pozvánek

Na tomto místě najdete již proběhlé akce. Zpět na aktuální pozvánky.

Kampaň i Noc s rozvojovými filmy – připomenou hlad ve světě

Není vám lhostejný hlad lidí ve světě? Vydejte se do ulic Olomouce se lžícemi! Studenti a zaměstnanci CARITAS – VOŠ sociální Olomouc zvou veřejnost, aby 16. října 2013 nosila u sebe na viditelném místě lžíci. U příležitosti Mezinárodního dne výživy tak chtějí upozornit na hlad lidí ve světě. Celodenní akce vyvrcholí Nocí s rozvojovými filmy. V aule školy na Křížkovského 6 bude od 18:00 hod. promítání dokumentárních filmů s diskuzemi a také přednášky o lokálních potravinách a fair trade výrobcích. Film Muž, který sází stromy bude mít olomouckou premiéru.
 
Leží vám v žaludku, co (ne)mají jiní na lžíci? Ptají se studenti CARITAS – VOŠs Olomouc. Škola se připojila k celočeské kampani Naše posvícení. V Mezinárodní den výživy 16. 10. 2013 budou její studenti a zaměstnanci nosit sebou lžíce na viditelném místě, aby tak dali najevo, že jim není lhostejná problematika hladu ve světě. Ke stejnému aktu vyzívají olomouckou veřejnost. 
 
Na večer toho samého dne připravili ve škole Noc s rozvojovými filmy. V aule CARITAS – VOŠs Olomouc na Křížkovského 6 v Olomouci bude od 18:00 hod. probíhat bohatý program. Absolventky školy budou mluvit o jejich zkušenosti s fair trade (férový obchod) v Bangladéši. Druhá přednáška bude o smyslu nakupování lokálních potravin. 
 
Promítání dokumentárních filmů začne ve 20:00 hod. V Olomouci poprvé uvedeme dokument Muž, který sází stromy. Autorem dokumentu o Kamerunci, jenž zachraňuje prales, je Michal Gálik. Film získal na Ekofilmu 2013 cenu pro nejlepší film autora do 26 let. „V přicházející zimě zveme lidi k ohřátí se při pohledu na horkou, sluneční Afriku. Naberete sílu a motivaci pro svoji práci poznáním Ernestovho výjimečného příběhu,“ zve na promítání autor filmu. Po dokumentu bude následovat diskuse s Veronikou Heczkovou, která byla v Kamerunu jako dobrovolnice české organizace Kedjom-Keku. Momentálně se podílí na tvorbě výukového plánu školy vystavěné Kedjom-Keku. 
 
Druhým promítaným filmem bude dokument Z popelnice do lednice, jenž poukazuje na špatnou distribuci potravin ve světě a na problémy, které souvisejí s produkcí. K diskuzi si ve škole pozvali zástupce organizace Food Not Bombs Maroše Prčíka. 
 
V duchu kampaně, která chce upozornit na problematiku hladu ve světě, bude i občerstvení na akci. K dispozici bude účastníkům fair trade káva a čaj, lokální produkty, které zabezpečí síť maloobchodů Moje domácí dobrůtky. Organizace Food Not Bombs zase připraví občerstvení z potravin, které by jinak skončily mezi odpadky, přesto, že ještě nejsou po spotřební lhůtě. 
 
Na CARITAS – VOŠs Olomouc chtějí touto akcí upoutat pozornost na globální témata, která se dotýkají nás všech. Vstupné na Noc s rozvojovými filmy je dobrovolné a návštěvníci jeho zaplacením podpoří fungování organizace Kedjom-Keku. V aule se bude pro pocit domácké atmosféry sedět na zemi, je proto potřeba si přinést deky s sebou. 
 
Na přípravě akce spolupracují: Kedjom-Keku, Moje domácí dobrůtky, Food Not Bombs
 
 
Program NOCI S ROZVOJOVÝMI FILMY:
 
Přednášky 18:00 – 20:00:
Přednáška o lokálních potravinách s ochutnávkou (Moje domácí dobrůtky)
Přednáška o férovém obchodě (fair trade) v Bangladéši (Markéta Nešporová, Iva Musilová, Štěpánka Pecháčková)
 
Promítání filmů
- 20:00 olomoucká premiéra filmu Muž, který sází stromy, diskuze s Veronikou Heczkovou (Kedjom-Keku)
- 22:00 Z popelnice do lednice, diskuze s Marošem Prčíkem (Food Not Bombs)

Vloženo: 8.10.2013 13:50
Naposledy upraveno: 14.10.2013 12:08

zpět na přehled

Nabídka nových knih

obalka
Psychoterapeutická ...
Stočesová; Čáp
obalka
Život je příliš ...
Alain Samson
obalka
Teorie terapie ...
Carl R. Rogers
obalka
Věčná touha ...
Bärbel Wardetzki
obalka
Strach z nemocí
Morschitzky; Hartl
obalka
Psychologické typy
Carl G. Jung
obalka
Vazba v psychoterapii
David J. Wallin

... kompletní nabídka

© 2014, časopis Sociální práce/Sociálna práca | … vstup do administrace