Kanál SP na YouTube SP na Facebooku SP na Floowie

Archiv pozvánek

Na tomto místě najdete již proběhlé akce. Zpět na aktuální pozvánky.

Odborná konference "Efektivní rodinná intervence po poranění mozku"

Ve středu 27. 11. 2013 pořádá občanské sdružení Dílny tvořivosti v Americkém centru (Tržiště 12, Praha 1) v čase od 8,30 – 16,00 hod v pořadí již osmou odbornou konferenci věnující se problematice lidí po poranění mozku. Letošní ročník konference je věnován často opomíjenému tématu situace nejbližšího okolí lidí po poranění mozku.
 
Poranění mozku, onemocnění tisíce podob, je co do výskytu druhé nejčastější neurologické onemocnění. Přesto se nachází na okraji zájmu veřejnosti. Důvodem, proč je obtížné poranění mozku pochopit, je mnoho různých podob onemocnění, které vedou k odlišné situaci po traumatu. To se netýká pouze postiženého, ale také výrazně jeho rodiny a nejbližšího okolí. Po odeznění akutní fáze následuje dlouholetá rehabilitace. Ta nezbytně vyžaduje intenzivní multidisciplinární týmovou práci včetně kvalitní a spolehlivé spolupráce s rodinou a blízkými.

Rodinám chybí kvalitní a dostupné informace -- vědět, jaké jsou komunitní a jiné zdroje, které mohou využít během péče. Za druhé potřebují pochopit, jak komunikovat a vycházet se členem rodiny po poranění mozku. Výzkumy poukazují na skutečnost, že žádná z těchto potřeb není efektivně naplňována.

Cílem konference je proto kromě tradičního předávání mezioborových zkušeností a navazování spolupráce, více pochopit zkušenosti rodin, které pečují o osoby po poranění mozku po té, co jsou propuštěny z rehabilitačního zařízení.
 
 
Konference je akreditována u ČAS, ČAE, AKL, AKP. Více informací naleznete také ZDE.
 

Zdroj: Dílny Tvořivosti
 
                                                 
 
Dílny tvořivosti slaví 10. výročí od založení organizace. Již od roku 2003 pomáháme lidem se zdravotním postižením pracovat a žít kvalitní život. Naše činnost zahrnuje široké spektrum sociálních služeb, které poskytujeme zejména lidem s mentálním, tělesným i kombinovaným postižením a lidem po poranění mozku.

Vloženo: 4.11.2013 18:28
Naposledy upraveno: 4.11.2013 18:29

zpět na přehled

Nabídka nových knih

obalka
Psychoterapeutická ...
Stočesová; Čáp
obalka
Život je příliš ...
Alain Samson
obalka
Teorie terapie ...
Carl R. Rogers
obalka
Věčná touha ...
Bärbel Wardetzki
obalka
Strach z nemocí
Morschitzky; Hartl
obalka
Psychologické typy
Carl G. Jung
obalka
Vazba v psychoterapii
David J. Wallin

... kompletní nabídka

© 2014, časopis Sociální práce/Sociálna práca | … vstup do administrace