Kanál SP na YouTube SP na Facebooku SP na Floowie

Archiv pozvánek

Na tomto místě najdete již proběhlé akce. Zpět na aktuální pozvánky.

Mezinárodní vědecká konference 2014, Rzeszow: Střední sektory partnerství pro řešení sociálních problémů

Katedra sociologie a historie Univerzity Rzeszow, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická Technické univerzity v Liberci, Institut humanitních věd a umění Jana Grodka Státní vyšší odborná škola v Sanoku a Nadace pro řešení sociálních problémů "Societatis" v Rzeszowě zve na Mezinárodní vědeckou konferenci s názvem Střední sektory partnerství pro řešení sociálních problémů.

Konference se uskuteční na Univerzitě Rzeszow 20. května 2014. Cílem konference je vytvoření interdisciplinárního fóra pro výměnu myšlenek o partnerství napříč odvětvími k řešení sociálních problémů. Pořadatelé chtějí zahájit diskusi na toto téma a pozvat všechny výzkumné pracovníky, kteří mají zájem o účast na konferenci a sdílení výsledků výzkumu. Zváni jsou především političtí a sociologičtí vědci, sociální pracovníci, pedagogové a další odborníci se zájmem o toto téma.

Přislíbená již nyní je účast hostů z Polska, České republice, na Slovensku, na Ukrajině a ve Španělsku.. Mezi vystupujícími bude například prezentovat prof. Beata Szluz a prof. Wojciech Walat (Univerzita Rzeszow ,Polsko), prof. Tatiana Matulayová, Ph.D. a prof. Ilona Pešatová, Ph.D. (Technická univerzita v Liberci, Česká republika), prof. Dariusz Wojakowski (Institut humanitních věd a umění Jana Grodka Státní vyšší odborná škola v Sanoku, Polsko), prof. Raquel Acero de la Cruz (Univezita Cordoba, Španělsko), a další.

Hlavní témata konference: 
Konference bude zahrnovat témata:

  • Střední sektory partnerství pro řešení sociálních problémů: fyzické a mentální postižení, problémy osob bez domova, chudoba, drogy a závislosti na alkoholu apod.
  • Jak řešit rodinné problémy v postmoderní společnosti. Spolupráce sociálních služeb a vzdělávacích institucí
  • Střední sektory partnerství a řešení problémů na trhu práce
  • Vytváření a udržování partnerství mezi subjekty na podporu na řešení sociálních problémů. Hlavní úkoly místní správy, nevládních organizací a soukromého sektoru. Podmínky mnohostranné spolupráce
  • Formy střední spolupráce sektorů - Perspektivy a návrhy pro NNO v rámci polského zákona o obecně prospěšných činnosti a dobrovolnictví. Dobrovolnická služba a business - spojenci nebo soupeři?
  • Spolupráce mezi NNO, místní samosprávou a soukromých podniků. Příklady vybraných projektů, finančně podpořených ze strany Evropské unie
  • Třetí sektor a sociální ekonomika. Budování partnerství pro rozvoj sociální ekonomiky, stejně jako prezentace osvědčených postupů v oblasti partnerství mezi odvětvími. Nadnárodní partnerství.

Všechny články budou publikovány v recenzované monografie. Všechny příspěvky musí být přeloženy do angličtiny.

Konferenční jazyky: polština, angličtina, čeština, slovenština, ukrajinština
Náklady na účast bez ubytování: 200 PLN / přibližně 50 EUR
Poplatek zahrnuje: účast na všech zasedáních, konferenční materiály, publikace článku, občerstvení o přestávkách mezi zasedáními a bankety.

Termíny:

  • Odeslání oznámení: do 31. 1. 2014
  • Kvalifikace v sekcích: do 1. 3. 2014
  • Konferenčmí poplatek musí být potvrzen: do 1. 3. 2014
  • Odeslání všech článků v elektronické podobě: do 15. 5. 2014

Kontaktní e-mail: partnerstwo.miedzysektorowe@onet.eu

Webová stránka: index.php?sekce=51

Vloženo: 8.12.2013 20:57
Naposledy upraveno: 8.12.2013 21:34

zpět na přehled

Nabídka nových knih

obalka
Psychoterapeutická ...
Stočesová; Čáp
obalka
Život je příliš ...
Alain Samson
obalka
Teorie terapie ...
Carl R. Rogers
obalka
Věčná touha ...
Bärbel Wardetzki
obalka
Strach z nemocí
Morschitzky; Hartl
obalka
Psychologické typy
Carl G. Jung
obalka
Vazba v psychoterapii
David J. Wallin

... kompletní nabídka

© 2014, časopis Sociální práce/Sociálna práca | … vstup do administrace