Kanál SP na YouTube SP na Facebooku SP na Floowie

Archiv pozvánek

Na tomto místě najdete již proběhlé akce. Zpět na aktuální pozvánky.

Blok expertů na CARITAS - VOŠs

Příští týden čeká studenty pět přednášek připravených odborníky na různé oblasti zahraniční pomoci a rozvojové spolupráce. Aula CARITAS – VOŠ sociální Olomouc na ulici Křížkovského bude otevřená všem zájemcům o tuto oblast.
 
V pondělí 3. února zahájí Jan Říkovský, garant vzdělávacího programu Sociální a humanitární práce, Blok expertů pro studenty všech třech ročníků tohoto programu. Každý den vystoupí odborníci na jednotlivé dimenze humanitární práce, kteří studentům zprostředkují kromě teoretických základů i své praktické zkušenosti z terénu. „Program je koncipován tak, aby studenti získali vhled do různých oblastí velice komplexní problematiky zahraniční pomoci a spolupráce. Každoročně nejvíce oceňují příklady z praxe a my podle toho vybíráme naše hosty,“ vysvětluje Říkovský. 
 
Letos CARITAS – VOŠs Olomouc přivítá mezi přednášejícími například svého absolventa Petra Schmieda. Ten působí již několik let v zahraničí, ke vede rozvojové projekty zaměřující se především na podporu živobytí a řešení podvýživy. Jak lze právě podvýživě předcházet, chce studentům během své úterní přednášky ukázat. 
 
V pondělí se studenti dozvědí jaké jsou možnosti využití moderních technologií geoinformatiky při řešení humanitárních krizí. Touto problematikou se dlouhodobě zabývá Jiří Pánek, asistent Katedry rozvojových studií při Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého. I on se zaměří především na zprostředkování svých zkušeností z JAR či Keni. 
 
Nebude chybět ani zahraniční host. Psycholog Ardin Ramani se ve středu podělí o své zkušenosti z práce v uprchlických táborech a přiblíží, jaký vliv mají na psychiku uprchlíků.
 
Ve čtvrtek se venkovní prostory školy promění v dějiště humanitárních katastrof a studenti si budou moci v rámci praktického workshopu vyzkoušet manipulaci s humanitární technikou. „Sice je to pro nás organizačně poněkud náročné, ale pro studenty je možnost osahat si používanou techniku nedocenitelná,“ říká Říkovský. 
 
Celý blok uzavře páteční téma „Mikrofinancování jako nástroj zahraniční pomoci a spolupráce“. Přednášející Tomáš Hes sbíral své zkušenosti v této oblasti například v Latinské Americe či Rumunsku.
 
Kromě čtvrtečního workshopu jsou všechny přednášky otevřené i pro veřejnost. Začínají vždy v 9:00 a vstup je zdarma.
 

Kontaktní e-mail: eva.belocka@caritas-vos.cz

Vloženo: 2.2.2014 21:39
Naposledy upraveno: 2.2.2014 22:17

zpět na přehled

Nabídka nových knih

obalka
Psychoterapeutická ...
Stočesová; Čáp
obalka
Život je příliš ...
Alain Samson
obalka
Teorie terapie ...
Carl R. Rogers
obalka
Věčná touha ...
Bärbel Wardetzki
obalka
Strach z nemocí
Morschitzky; Hartl
obalka
Psychologické typy
Carl G. Jung
obalka
Vazba v psychoterapii
David J. Wallin

... kompletní nabídka

© 2014, časopis Sociální práce/Sociálna práca | … vstup do administrace