Kanál SP na YouTube SP na Facebooku SP na Floowie

Archiv pozvánek

Na tomto místě najdete již proběhlé akce. Zpět na aktuální pozvánky.

Webinář Multikulturní výchova: Projevy předsudků, rasismu a násilí z nenávisti

Organizace In IUSTITIA pořádá ve středu 19. 2. 2014 od 20h ve spolupráci s portálem RVP.cz webinář Multikulturní výchova: Projevy předsudků, rasismu a násilí z nenávisti. 

Jeho cílem je rozvoj kompetencí potřebných k zapojení multikulturní výchovy do výuky a je vhodný zejména pro učitele základních a středních škol. „Bude zaměřen na odhalování vlastních předsudků, prevenci jejich projevů v chování a podporu prodemokratických občanských postojů ve škole. Představíme konkrétní aktivity pro použití ve výuce,“ popisuje Šárka Kadlecová, vedoucí vzdělávacích programů In IUSTITIA.

K účasti na webináři stačí počítač s připojením na internet a reproduktory/sluchátka, připojit se lze 15 minut před začátkem na www.rvp.cz .

Webinář je součástí širších vzdělávacích aktivit In IUSTITIA zaměřených na témata multikulturní výchovy (tolerance k odlišnostem, oceňování jedinečnosti členů společnosti, rasová a etnická nesnášenlivost) a výchovy v demokratického občana. Seminář pro vyučující byl v roce 2013 akreditován MŠMT ČR. K tématu multikulturní výchovy vydala In IUSTITIA výukový materiál s teoretickým výkladem pojmů i didaktickými materiály. 

 Veškeré informace o vzdělávacím programu naleznete na webu In IUSTITIA, o . p. s. v sekci Pro školy http://www.in-ius.cz/pro-skoly/.

-----

IN IUSTITIA je první a dosud jedinou organizací v ČR zabývající se pomocí obětem násilí z nenávisti a jeho prevencí. Provozuje poradenské centrum Justýna, v němž poskytuje služby obětem trestné činnosti z nenávisti včetně jejich zastupování advokátem, zlepšuje jejich přístup ke spravedlnosti a realizuje preventivní programy pro ohrožené komunity. V roce 2013 získala organizace akreditaci Ministerstva spravedlnosti k poskytování právních informací a registraci u Ministerstva práce a sociálních věcí k poskytování sociálních služeb.

Kontaktní e-mail: http://www.in-ius.cz/pro-skoly

Vloženo: 10.2.2014 19:24

zpět na přehled

Nabídka nových knih

obalka
Psychoterapeutická ...
Stočesová; Čáp
obalka
Život je příliš ...
Alain Samson
obalka
Teorie terapie ...
Carl R. Rogers
obalka
Věčná touha ...
Bärbel Wardetzki
obalka
Strach z nemocí
Morschitzky; Hartl
obalka
Psychologické typy
Carl G. Jung
obalka
Vazba v psychoterapii
David J. Wallin

... kompletní nabídka

© 2014, časopis Sociální práce/Sociálna práca | … vstup do administrace