Kanál SP na YouTube SP na Facebooku SP na Floowie

Archiv pozvánek

Na tomto místě najdete již proběhlé akce. Zpět na aktuální pozvánky.

Latinskoamerickou Bolívii představí veřejnosti děkanka FF UHK

Latinskoamerickou Bolívii představí široké veřejnosti děkanka Filozofické fakulty Univerzity Hradec Králové Mgr. et Mgr. Pavlína Springerová, Ph.D. ve své přednášce na téma "Politická a turistická (Evo)luce v Bolívii", která se uskuteční ve čtvrtek 20. února 2014 od 18 hod. na FF UHK (nám. Svobody 331, učebna B16 ve 2. patře - mapa).

Přednáška zahájí pravidelný vzdělávací cyklus pro širokou veřejnost, který pro letošní rok připravilo hradecké Integrační centrum pro cizince ve spolupráci s Filozofickou fakultou UHK. Tento projekt je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro integraci státních příslušníků třetích zemí.
 

Při své přednášce přiblíží děkanka Filozofické fakulty Univerzity Hradec Králové Mgr. et Mgr. Pavlína Springerová, Ph.D. jednu z oblastí domorodé Latinské Ameriky. Zaměří se na svou oblíbenou Bolívii, kam se již více než patnáct let pravidelně a ráda vrací. V rámci své přednášky se s posluchači podělí nejen o krásy cestovatelské a přírodní, ale pohovoří také o zajímavostech z politického života této fascinující země. 

Mgr. et Mgr. Pavlína Springerová, Ph.D. přibližuje Bolívii studentům Filozofické fakulty UHK nejen v rámci přednášek magisterského studijního oboru Politologie - Latinskoamerická studia a doktorského studijního oboru Latinskoamerická studia, ale i díky jedinečným mobilitním programům směřovaným právě do latinskoamerického regionu. Pavlína Springerová publikovala o tamní politice i řadu odborných článků a knih.

V dubnu se v rámci zmíněného vzdělávacího cyklu představí další latinskoamerické země Ekvádor a Peru. V průběhu roku se mohou návštěvníci těšit také na přednášky zaměřené na africký kontinent.
   
Integrační centrum poskytuje cizincům bezplatně informační činnost, poradenství, kurzy češtiny a sociokulturních dovedností, zázemí pro volnočasové a zájmové aktivity, organizuje multikulturní a vzdělávací akce ve spolupráci s cizinci, školami a dalšími organizacemi v regionu. Posláním Centra je podpora integrace cizinců ze třetích zemí (tj. ze států mimo EU) na území Královéhradeckého kraje do většinové české společnosti.


 

Vloženo: 19.2.2014 10:12
Naposledy upraveno: 20.2.2014 11:08

zpět na přehled

Nabídka nových knih

obalka
Psychoterapeutická ...
Stočesová; Čáp
obalka
Život je příliš ...
Alain Samson
obalka
Teorie terapie ...
Carl R. Rogers
obalka
Věčná touha ...
Bärbel Wardetzki
obalka
Strach z nemocí
Morschitzky; Hartl
obalka
Psychologické typy
Carl G. Jung
obalka
Vazba v psychoterapii
David J. Wallin

... kompletní nabídka

© 2014, časopis Sociální práce/Sociálna práca | … vstup do administrace