Kanál SP na YouTube SP na Facebooku SP na Floowie

Archiv pozvánek

Na tomto místě najdete již proběhlé akce. Zpět na aktuální pozvánky.

Mezinárodní den sociální práce 18.3.2014 i v Jeseníku

Mezinárodní den sociální práce 18.3.2014 i v Jeseníku
Na 18.3.2014 vychází mezinárodní den sociální práce a v letošním roce je poprvé snaha k tomuto tématu uspořádat také v Jeseníku několik aktivit. Sociální práce je odvětvím lidské činnosti, které se zaměřuje na pomoc lidem. Vzhledem k tomu, že mnoho lidí nemá představu, co sociální práce je, tak její prestiž ve společnosti není nijak vysoká. Plánované aktivity by mohly přispět k tomu, že se povědomí o sociální práci zvýší. Plánovaných aktivit je několik. Jedná se o společné setkání zástupců veřejné správy a poskytovatelů sociálních služeb, promítání filmů k tématice v klubu Ginger Dog, den otevřených dveří v azylovém domě a organizaci Darmoděj a také přednášky ve školách směřující k ochotě mladých lidí zapojit se do různých dobrovolnických aktivit.
První aktivitou je společné setkání zástupců veřejné správy a poskytovatelů sociálních služeb, které proběhne v úterý od 8 do 12 hodin v prostorech Vily Ellis. Účelem setkání je kromě přednášky o historii sociální práce na Jesenicku, také společná diskuse nad sociální prací a příklady dobré praxe a také otázka možností využívání dobrovolnictví v rámci sociálních služeb. Toto setkání pracovníků podpoří MBA Empire a tato firma má také v plánu poskytnout volno v rozsahu dvou dnů svým zaměstnancům pro dobrovolnické aktivity ve prospěch veřejně prospěšných aktivit. 
Další aktivitou je den otevřených dveří v azylovém domě SKP Boétehia a Darmoději o.s.. Azylový dům na ulici Otakara Březiny 228 bude od 10 do 18 hodin otevřen veřejnosti pro prohlídku a seznámení s fungováním tohoto zařízení, které poskytuje zázemí lidem bez domova. Ve stejný den bude možnost navštívit také sociální služby Darmoděje o.s., a to konkrétně kontaktní centrum na ulici 28. října (vedle optiky na autobusovém nádraží), doléčovací centrum pro osoby po léčbě závislostí na ulici Nábřežní (třetí budova od mostu u kina) a nízkoprahové zařízení pro děti a mládež 4.lístek, které funguje v budově městské haly (vedle hotelu M, vstup ze zadní strany budovy). Všechny tyto služby budou veřejnosti přístupné v době od 10 do 16 hodin a zaměstnanci opět poskytnou možnost prohlídky prostor a popisu fungování jednotlivých služeb. 
 V klubu Ginger Dog na Husově ulici proběhne od 18 hodin promítání filmů v rámci projektu Jeden svět Člověka v tísni. V případě zájmu většího počtu lidí se bude promítat také v Plíživé Kontře. Prvním snímkem je dokument Punkový syndrom, který pojednává o finské punkové kapele, jejichž čtyři členové jsou mentálně hendikepovaní, ale to jim nebrání v tom, aby uspořádali turné a jejich texty naplnily svými pocity a potřebami a došli pochopení návštěvníků svých koncertů. Druhým filmem je dokument Film jako Brno, který pojednává o prvomájové blokádě neonacistického pochodu v Brně v roce 2011. Tento dokument poskytuje sedm pohledů na průběh dne a nabízí možnost nahlédnout ze všech stran barikád.  
V tomto týdnu proběhnou také přednášky ve školách k osvětě ohledně dobrovolnictví, sociální práce a sociálních služeb a jejich cílem je v mladých lidech podpořit ochotu zapojit se do nejrůznějších dobrovolnických aktivit a zvýšit povědomí o sociální práci a sociálních službách jakou součástí fungování společnosti.
V sobotu 22.3.2014 proběhne jako poslední aktivita mezinárodního dne sociální práce Maškarní karneval pro děti. Začátek je v 14.30 a vstupné je dobrovolné. Tato akce proběhne v budově na ulici Tovární v sídle Církve Nová naděje a je pořádána ve spolupráci s Azylovým domem pro matky s dětmi. Pro děti budou připraveny hry, soutěž o nejhezčí masku a další aktivity. 
 

Kontaktní e-mail: jiri.kovalcik@mujes.cz

Vloženo: 18.3.2014 10:05
Naposledy upraveno: 18.3.2014 10:17

zpět na přehled

Nabídka nových knih

obalka
Psychoterapeutická ...
Stočesová; Čáp
obalka
Život je příliš ...
Alain Samson
obalka
Teorie terapie ...
Carl R. Rogers
obalka
Věčná touha ...
Bärbel Wardetzki
obalka
Strach z nemocí
Morschitzky; Hartl
obalka
Psychologické typy
Carl G. Jung
obalka
Vazba v psychoterapii
David J. Wallin

... kompletní nabídka

© 2014, časopis Sociální práce/Sociálna práca | … vstup do administrace