Kanál SP na YouTube SP na Facebooku SP na Floowie

Archiv pozvánek

Na tomto místě najdete již proběhlé akce. Zpět na aktuální pozvánky.

Mezinárodní konference o rozvoji komunitních služeb a podpory důstojného stárnutí

Diakonie ČCE v pondělí 12. května pořádá v barokním refektáři Emauzského kláštera v Praze mezinárodní konferenci na téma rozvoje komunitních zdravotně-sociálních služeb. Na tuto událost pak 27. května navazuje konference, která se koná v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR pod záštitou Výboru pro sociální politiku. Obě konference pořádá Institut důstojného stárnutí Diakonie ČCE v rámci evropského projektu „Podpora rozvoje komunitních zdravotně-sociálních služeb“, financovaného z Programu švýcarsko-české spolupráce Ministerstva zdravotnictví ČR.
 
Pořádání obou konferencí navazuje na dosavadní aktivity, a to zejména na konání čtyř expertních diskusních regionálních kulatých stolů, jejichž smyslem bylo získat multioborový a multiregionální odhad priorit a bariér účinné podpory kvalitního života ve stáří.
 
Na mezinárodní konferenci dne 12. května v Praze v Emauzích vystoupí odborníci na danou problematiku z Izraele, Švédska, Francie, Německa i Velké Británie. Mezinárodní zkušenosti doplní popisem současné situace v ČR ředitel Výzkumného ústavu práce a soc. věcí, doc.Vadislav Průša, místopředsedkyně České geriatrické společnosti ČLS JEP docentka MUDr. Iva Holmerová a MUDr. Zdeněk Kalvach, hlavní odborný garant projektu. V druhé části konference proběhne Panelová diskuze, kde zazní doporučení pro rozvoj a reformu sociálních a zdravotních služeb v ČR. Více informací o konferenci.
 
Souhrn výstupů z regionálních kulatých stolů v Brně, Ostravě, Plzni a Hradce Králové doplněný o zahraniční příklady dobré praxe a zkušenosti bude prezentován a diskutován na konferenci v Poslanecké sněmovně dne 27. května 2014, a to za účasti zástupců zástupci výborů pro sociální politiku a pro zdravotnictví Poslanecké sněmovny, Ministerstva zdravotnictví ČR a Ministerstva práce a sociálních věcí ČR a dalších institucí.
 
Cílem projektu a Institutu je podporovat dialog a spolupráci v této oblasti a pomoci hledat a formulovat dlouhodobě urdžitelná řešení systému podpory pro stárnoucí populaci, včetně podpory důstojného života a umírání ve vlastním přirozeném prostředí a efektivního financování integrovaných zdravotně-sociálních služeb. Dlouhodobým cílem je podpořit spolupráci a komunikaci mezi jednotlivými obory a aktéry péče o seniory a umírající.
 
                                                
 
Diakonie ČCE je druhá největší nestátní organizace zabývající se sociálními službami a občanskou pomocí. Celorepublikově poskytuje sociální, zdravotní a vzdělávací služby – denně pomáhá tisícům klientů v nepříznivých životních situacích – od rané péče, pomoci rodinám s dětmi s postižením, přes provoz nízkoprahů, azylové domy, občanské poradny, chráněné dílny a podporovaná pracoviště až po seniorská zařízení či hospic pro umírající. Dále Diakonie poskytuje humanitární pomoc (povodně) a zabývá se rozvojovou spoluprací v zahraničí. Diakonie ČCE poskytuje služby ve více než 110 zařízeních (střediska a speciální školy). Pracuje zde přes 1500 zaměstnanců a 1000 dobrovolníků. DČCE nabízí 126 registrovaných sociálních služeb.

Kontaktní e-mail: mutlova@diakonie.cz

Vloženo: 7.5.2014 5:20

zpět na přehled

Nabídka nových knih

obalka
Psychoterapeutická ...
Stočesová; Čáp
obalka
Život je příliš ...
Alain Samson
obalka
Teorie terapie ...
Carl R. Rogers
obalka
Věčná touha ...
Bärbel Wardetzki
obalka
Strach z nemocí
Morschitzky; Hartl
obalka
Psychologické typy
Carl G. Jung
obalka
Vazba v psychoterapii
David J. Wallin

... kompletní nabídka

© 2014, časopis Sociální práce/Sociálna práca | … vstup do administrace