Kanál SP na YouTube SP na Facebooku SP na Floowie

Archiv pozvánek

Na tomto místě najdete již proběhlé akce. Zpět na aktuální pozvánky.

Návazný seminář MPSV

Ministerstvo práce a sociálních věcí si Vás dovoluje pozvat na jednodenní seminář, který je realizován v rámci projektu „Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce“.

Očekávanými přínosy projektu jsou identifikace/definice modelů rolí sociálních pracovníků a jejich ověření prostřednictvím vzájemné výměny zkušeností pracovníků v identifikovaných rolích. Jako zásadní výstupy projektu tedy vzniknou podklady pro budoucí standardizaci výkonu sociální práce (odbornosti a specializace), včetně materiálů pro novelizace stávajících legislativních předpisů a připravovaný zákon o sociálních pracovnících. 

Seminář je koncipován tak, aby v co největším možném měřítku aktivně zapojil sociální pracovníky (cílová skupina projektu) do tvorby koncepčních materiálů pro další práci MPSV. Během semináře budou účastníci rozděleni do čtyř pracovních skupin, pro vytvoření prostoru k vyjádření názoru všech zúčastněných budou pracovní skupiny facilitovány. 

Názvy jednotlivých pracovních skupin: 

  • Pracovní skupina 1 Kompetence sociálních pracovníků; 
  • Pracovní skupina 2 Etika sociální práce; 
  • Pracovní skupina 3 Profesní komora sociálních pracovníků; 
  • Pracovní skupina 4 Celoživotní vzdělávání sociálních pracovníků. 

Seminář se uskuteční dne 10. 9. 2014 od 9:00 do 16:30 (prezence účastníků od 08:30) v budově Cyrilometodějské teologické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci, Univerzitní 22 (4. nadzemní podlaží). 

Tento seminář je určen pro sociální pracovníky, kteří splňují následující podmínky

  • ke dni podání přihlášky k účasti na semináři vykonávají sociální práci v organizaci mimo hlavní město Praha, 
  • vykonávají činnosti dle §109 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, 
  • splňují především tento typ vzdělání: 
  1. vyšší odborné získané absolvováním vzdělávacího programu akreditovaného podle zvláštního právního předpisu (Zákon č. 561/2004 Sb., školský zákon, ve znění zákona č. 383/2005 Sb.) v oborech vzdělávání zaměřených na sociální práci, nebo sociální politiku, 
  2. vysokoškolské vzdělání získané studiem v bakalářském, magisterském nebo doktorském studijním programu zaměřeném na sociální práci, nebo sociální politiku, 
  • vykonávají praxi po dobu nejméně 3 let po sobě jdoucích v období od 1. 1. 2007 do současnosti, nebo vykonávají praxi po dobu nejméně tří let v období od 1. 1. 2007 do současnosti s tím, že vykonávali sociální práci alespoň jeden rok nepřetržitě 

Kapacita semináře je 50 účastníků. Přihlásit se může pouze jedna osoba za organizaci. Zároveň si Vás dovolujeme informovat, že ubytování není v rámci semináře zajišťováno. K dispozici bude drobné občerstvení. 

Účastníkům semináře bude proplaceno cestovné, při splnění následující podmínky: 

Účastník zašle nejpozději do 24. 9. 2014 scan jízdenky/jízdenek na adresu: jarmila.tumova@mpsv.cz, nebo zašle originál jízdenky/jízdenek poštou na adresu Ministerstvo práce a sociálních věcí, Podskalská 19, Praha 2, 128 01 k rukám Ing. Jarmily Tůmové.

Spolu se zasláním dokladu/dokladů účastník oznámí číslo účtu pro proplacení náhrady cestovného a své celé jméno a instituci, za níž se semináře účastnil. Pokud účastník nemůže předložit cestovní doklady, např. při využití osobního vozidla k dopravě na místo konání akce, doloží výši cestovného dle platných jízdních řádů. 

Na seminář se můžete přihlásit prostřednictvím TÉTO přihlášky, kterou naleznete i na webových stránkách www.mpsv.cz.

Vyplněnou přihlášku zasílejte na adresu petr.votruba@mpsv.cz

Termín přihlášení je do 31. 7. 2014.

V případě jakýchkoli dotazů prosím pište na marie.froulikova@mpsv.cz, nebo volejte na telefonní číslo 221 922 114. 

Vloženo: 11.7.2014 17:21
Naposledy upraveno: 14.7.2014 11:06

zpět na přehled

Nabídka nových knih

obalka
Psychoterapeutická ...
Stočesová; Čáp
obalka
Život je příliš ...
Alain Samson
obalka
Teorie terapie ...
Carl R. Rogers
obalka
Věčná touha ...
Bärbel Wardetzki
obalka
Strach z nemocí
Morschitzky; Hartl
obalka
Psychologické typy
Carl G. Jung
obalka
Vazba v psychoterapii
David J. Wallin

... kompletní nabídka

© 2014, časopis Sociální práce/Sociálna práca | … vstup do administrace