Kanál SP na YouTube SP na Facebooku SP na Floowie

Archiv pozvánek

Na tomto místě najdete již proběhlé akce. Zpět na aktuální pozvánky.

Podzimní škola

Ministerstvo práce a sociálních věcí si Vás dovoluje pozvat na Podzimní školu, který je realizován v rámci projektu „Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce“. Očekávanými přínosy projektu jsou identifikace/definice modelů rolí sociálních pracovníků a jejich ověření prostřednictvím vzájemné výměny zkušeností pracovníků v identifikovaných rolích. Jako zásadní výstupy projektu tedy vzniknou podklady pro budoucí standardizaci výkonu sociální práce (odbornosti a specializace), včetně materiálů pro novelizace stávajících legislativních předpisů a připravovaný zákon o sociálních pracovnících. Projekt je financován z prostředků Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu České republiky.

Podzimní škola se uskuteční v termínu 22. – 26. 9. 2014 v historickém městě Tábor na jihu Čech. Tato akce umožní svým účastníkům aktivní zapojení do procesu tvorby podkladů pro koncepční materiály k výkonu sociální práce v oblastech:

  • 22. 9. 2014 - Definice rolí sociálních pracovníků;
  • 23. 9. 2014 - Typologie/odbornosti sociálních pracovníků;
  • 24. 9. 2014 - Standardy pro specializace sociálních pracovníků;
  • 25. 9. 2014 - Standardy celoživotního vzdělávání sociálních pracovníků
  • 26. 9. 2014 - Představení výstupů z předchozích dnů.

Podzimní škola je určena pro sociální pracovníky pracující zejména v oblasti PREVENCE (Jarní škola pořádaná v roce 2015 bude zaměřena zejména na oblast péče), kteří splňují následující podmínky:

  • ke dni podání přihlášky k účasti na semináři vykonávají sociální práci v organizaci mimo hlavní město Praha,
  • vykonávají činnosti dle §109 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách,
  • splňují především tento typ vzdělání: vyšší odborné získané absolvováním vzdělávacího programu akreditovaného podle zvláštního právního předpisu (Zákon č. 561/2004 Sb., školský zákon, ve znění zákona č. 383/2005 Sb.) v oborech vzdělávání zaměřených sociální práci, nebo sociální politiku, vysokoškolské vzdělání získané studiem v bakalářském, magisterském nebo doktorském studijním programu zaměřeném na sociální práci, nebo sociální politiku,
  • vykonávají praxi po dobu nejméně 3 let po sobě jdoucích v období od 1. 1. 2007 do současnosti, nebo vykonávají praxi po dobu nejméně tří let v období od 1. 1. 2007 do současnosti s tím, že v tomto období vykonávali sociální práci alespoň jeden rok nepřetržitě.

Kapacita Podzimní školy je 100 účastníků. Přihlásit se může i více osob za organizaci. Výběr účastníků bude postaven na principech výběrového řízení.

Podmínkou pro zařazení do výběrového řízení je:

  • zaslání vyplněné přihlášky,
  • zaslání aktualizovaného profesního životopisu,
  • zaslání motivačního dopisu (rozsah maximálně 1x A4) na téma: Jaká je Vaše role sociálního pracovníka na Vašem pracovišti, popřípadě jaká by měla být?,
  • akceptování a pozdější podpis přiložené Smlouvy pro účastníky.

Zároveň si Vás dovolujeme informovat, že v rámci Podzimní školy bude účastníkům zajištěno ubytování včetně snídaně, oběd a drobné občerstvení v průběhu dne. Jízdné bude proplaceno po dodržení podmínek (více informací naleznete v přiložené Smlouvě pro účastníky).

Přihlášku naleznete na webových stránkách www.mpsv.cz. Vyplněnou přihlášku zasílejte na adresu petr.votruba@mpsv.cz. Termín přihlášení je do 31. 7. 2014. Potvrzení o účasti obdržíte na Vámi uvedený e-mail do 5. 8. 2014. V případě jakýchkoli dotazů prosím pište na adresu marie.froulikova@mpsv.cz, nebo volejte na telefonní číslo 221 922 114 (Marie Froulíková).

Těšíme se na setkání s Vámi!

Kontaktní e-mail: petr.votruba@mpsv.cz

Vloženo: 31.7.2014 17:11
Naposledy upraveno: 31.7.2014 17:13

zpět na přehled

Nabídka nových knih

obalka
Psychoterapeutická ...
Stočesová; Čáp
obalka
Život je příliš ...
Alain Samson
obalka
Teorie terapie ...
Carl R. Rogers
obalka
Věčná touha ...
Bärbel Wardetzki
obalka
Strach z nemocí
Morschitzky; Hartl
obalka
Psychologické typy
Carl G. Jung
obalka
Vazba v psychoterapii
David J. Wallin

... kompletní nabídka

© 2014, časopis Sociální práce/Sociálna práca | … vstup do administrace