Kanál SP na YouTube SP na Facebooku SP na Floowie

Archiv pozvánek

Na tomto místě najdete již proběhlé akce. Zpět na aktuální pozvánky.

Kyberčuně v hustým internetu

V sobotu, 4. října 2014, proběhne na veletrhu hraček For Toys pokus o rekordní počet namalovaných čuňat a prasátek za jedno odpoledne, pod názvem „Kyberčuně v hustým internetu“. Organizátorkou je Lenka Eckertová, autorka knih o bezpečnosti dětí na internetu, podporu poskytuje ABF, pořadatel veletrhu. Organizátoři usilují o oficiální zápis do České databanky rekordů a podpořit osvětu bezpečného používání internetu dětmi vystavením knih „Bezpečnost dětí na Internetu“ a „Hustej INTERNET“ v Muzeu rekordů a kuriozit Pelhřimov. 

Mezi 12 až 17 hodinou, ve vstupní hale výstaviště PVA EXPO PRAHA – Letňany, budou návštěvníkům k dispozici role papíru, na které mohou namalovat, jak si představují „kyberčuně“. Doufáme v získání úlovku několika stovek obrázků. Vybrané výtvory budou zveřejněny na webu www.hustejinternet.cz.

„Jako autorka tematických knih vím, co může hrozit dětem na internetu, pokud je ´jejich dospělí´ včas a přiměřeně věku nepoučí. Osvěta je důležitá zejména nyní – v období, kdy rodiče nakupují dětem elektronické dárky: tablety, chytré telefony, notebooky. Měli by k nim pod stromeček přibalit užitečné rady,“ dodává Lenka Eckertová, která návštěvníky veletrhu seznámí s nástrahami internetu během svých vystoupení. „Kyberčuně je otravný tvor, který na internetu škodí: lže a nadává lidem, šikanuje je a chce je obrat o peníze, šíří počítačové viry, nutí děti sedět dlouho do noci u počítačových her, vystavuje sprosťárny a drsná videa atd. Společně s dětmi odhalíme, co takové kyberčuně dělá, jak ho na internetu poznat a jak se mu bránit. Děti se mohou vůči fiktivnímu tvorovi vymezit a srovnat s ním své chování.“

Pokus o rekord navazuje na nový koncept besedy pro děti. Poučí i pobaví. Vzdělávání s nadhledem doprovází nádhernými, vtipnými ilustracemi akademická malířka Lucie Seifertová, která stojí, společně s L. Eckertovou, také za aplikací Hustej INTERNET – ta je veřejnosti k dispozici zdarma. Na For Toys, v místě pokusu o rekord, bude uvedená knížka – hit letošního jara, k zakoupení. Zájemci získají podpis autorky.

Organizátoři srdečně zvou k účasti na pokusu o rekord: "Namalujte, jak si představujete Kyberčuně!"

Kontaktní osoba: Lenka Eckertová, tel.: + 420 731 486 235

Kontaktní e-mail: lenka@eckertova.cz

Vloženo: 30.9.2014 13:15
Naposledy upraveno: 30.9.2014 13:26

zpět na přehled

Nabídka nových knih

obalka
Psychoterapeutická ...
Stočesová; Čáp
obalka
Život je příliš ...
Alain Samson
obalka
Teorie terapie ...
Carl R. Rogers
obalka
Věčná touha ...
Bärbel Wardetzki
obalka
Strach z nemocí
Morschitzky; Hartl
obalka
Psychologické typy
Carl G. Jung
obalka
Vazba v psychoterapii
David J. Wallin

... kompletní nabídka

© 2014, časopis Sociální práce/Sociálna práca | … vstup do administrace