Kanál SP na YouTube SP na Facebooku SP na Floowie

Archiv pozvánek

Na tomto místě najdete již proběhlé akce. Zpět na aktuální pozvánky.

Nemusíme, chceme - setkání dobrovolnických organizací

Úřad práce ČR - krajská pobočka v Plzni, kontaktní pracoviště Rokycany připravuje ve spolupráci s Městským úřadem v Rokycanech a dalšími partnery historicky první setkání dobrovolnických organizací pod názvem NEMUSÍME, CHCEME. 
 
KDY: 7. 6. 2016 od 9.00 do 14.30 hodin
KDE: v prostorách TRIANY Městského úřadu v Rokycanech
 
Setkání je zaměřeno na širší prezentaci možností pomoci ostatním v rámci dobrovolnické práce. Neziskové organizace a další subjekty zde představí nabídku svých dobrovolných programů a nabídnou všem zájemcům možnosti dobrovolné pomoci v různých oblastech života. Účast pro návštěvníky je zdarma.
 
Součástí setkání bude rovněž venkovní expozice jednotlivých dobrovolnických programů, zaměstnanci HESTIA - Centra pro dobrovolnictví, z.ú., pak budou po celou dobu poskytovat všem zájemcům poradenství v oblasti dobrovolnické práce (rozvoj a podpora dobrovolnictví, vysvětlení pojmů, význam, práva a povinnosti dobrovolníků, apod.). 
 
VÝZVA PRO NEZISKOVÉ ORGANIZACE:
 
K dispozici je 8 volných stánků na venkovní prezentaci. Stánky budou obsazeny dle došlých objednávek. Pronájem stánku je zdarma.
 
Termín, do kdy můžete stánek objednat je 20. 4. 2016.
 
V případě zájmu kontaktujte: Bc. Andrea Štochlová, andrea.stochlova@ro.mpsv.cz
 
Partnerství v rámci organizace setkání přijal Městský úřad v Rokycanech, který poskytl prostory pro konání akce, prezentovat na ní se pak bude:
  • HESTIA - Centrum pro dobrovolnictví, z. ú., která se věnuje podpoře dobrovolnictví na všech jeho úrovních, propojuje nabídku a poptávku po dobrovolnících a probouzí společenskou odpovědnost firem
  • ADRA, o.p.s., jejímž posláním je propojovat svět lidí, kteří chtějí pomáhat, se světem lidí, kteří pomoc potřebují
  • Diakonie ČCE - středisko Západní Čechy, která se zaměřuje na pomoc lidem s těžkou poruchou autistického spektra, s mentálním a kombinovaným postižením a prostřednictvím dceřiných společností zaměstnává osoby s tělesným nebo mentálním znevýhodněním
  • TOTEM, z. s., který se zabývá oblastí propagace a šíření myšlenky dobrovolné pomoci, rozvojem dobrovolnictví v Plzeňském regionu - přijímáním, vysíláním a podporou dobrovolníků, metodickou pomocí organizacím při práci s dobrovolníky, mezinárodní výměnou zkušeností v rámci dobrovolné činnosti, seniorským dobrovolnictvím a sociálním podnikáním
  • Člověk v tísni, o. p. s., jež je profesionální humanitární organizací s cílem pomáhat v krizových oblastech a podporovat dodržování lidských práv ve světě.
Na setkání bychom rádi přivítali regionální poskytovatele sociálních služeb, zástupce obcí, studenty středních škol a širokou veřejnost, která tak bude mít příležitost zeptat se na vše, co ji z oblasti dobrovolné pomoci zajímá. 

Vloženo: 13.4.2016 13:40

zpět na přehled

Nabídka nových knih

obalka
Psychoterapeutická ...
Stočesová; Čáp
obalka
Život je příliš ...
Alain Samson
obalka
Teorie terapie ...
Carl R. Rogers
obalka
Věčná touha ...
Bärbel Wardetzki
obalka
Strach z nemocí
Morschitzky; Hartl
obalka
Psychologické typy
Carl G. Jung
obalka
Vazba v psychoterapii
David J. Wallin

... kompletní nabídka

© 2014, časopis Sociální práce/Sociálna práca | … vstup do administrace