Kanál SP na YouTube SP na Facebooku SP na Floowie

Archiv pozvánek

Na tomto místě najdete již proběhlé akce. Zpět na aktuální pozvánky.

Konference ZA DVEŘMI II

Dětská psychoterapie aneb Proč každý psychoterapeut pracuje s dítětem jinak

KDY: 19. - 20.11.2018
KDE: Komunitní centrum Matky Terezy v Praze
 
Velký vůz Sever si Vás dovoluje pozvat na konferenci ZA DVEŘMI II, která se uskuteční ve dnech 19. - 20.11.2018 v Komunitním centru Matky Terezy v Praze.
 
Rodiče přivádějí své děti k psychologovi či do terapie s různými potížemi, ale také s očekáváním či přáním. Stejně tak pracovníci pomáhajících organizací/institucí objednávají terapeutickou péči pro své dětské klienty a za těmito odborníky je i s rodiči posílají.
 
Postupem doby byla překonána obvyklá praxe, že existují pouze státní poradny zřizované školstvím, zdravotnictvím či sociálním resortem nebo soukromí terapeuti. Díky rozmanitosti profesí, psychoterapeutických výcviků a pestrosti projektů neziskových organizací se můžeme setkávat s novými a inovativními přístupy poskytování služeb. Inspiraci mnohdy čerpáme i ze zahraničí. Díky tomu nám zde vyrostla krásná a barevná zahrada. Není ale každý zahradníkem, aby rozuměl tomu, co vše v ní roste.
 
Neexistuje a ani nemůže existovat pouze jeden směr v dětské psychoterapii.
 
Konference ZA DVEŘMI II chce ukázat, jak různé psychoterapeutické směry pracují s dětmi a proč jeden terapeut dělá něco jiného nežli ten druhý. Setkáte se tu s terapeutickými přístupy, které mají svůj vlastní filozofický základ a univerzálně jej aplikují na všechny své klienty. V případě dětí se komunikace přizpůsobuje jejich potřebám. Zároveň se tu setkáte s přístupy, které jsou specializované na konkrétní dětské obtíže. Všechny mohou pracovat účinně, ale zároveň svou formou, procesem a myšlenkovým základem odlišně.
 
Konference nabízí pomáhajícím pracovníkům vhled do těchto přístupů, aby se v široké nabídce terapeutických služeb pro děti (a rodiny) vyznali. Konference je také určena těm, kteří chtějí nahlédnout za dveře terapeutům, kolegům s odlišným výcvikem nebo hledačům, kterou cestou terapeutického vzdělání se vydat.
 
Kromě pestré nabídky ukázky různých terapeutických škol se objeví i další témata relevantní k dětské psychoterapii.
 
Čekají nás 4 přednášky a 15 paralelních workshopů.
 
ZA DVEŘMI je konference určená odborníkům pracujícím v oblasti prorodinných služeb a pomoci rodinám a dětem – sociálním pracovníkům, terapeutům, psychologům, soudcům, policistům, psychiatrům a rovněž všem zájemcům o tuto problematiku.
Bližší informace o konferenci naleznete na webových stránkách.

Webová stránka: http://www.velkyvuz-sever.cz/konference-2018/

Vloženo: 9.7.2018 10:56
Naposledy upraveno: 9.7.2018 16:01

zpět na přehled

Nabídka nových knih

obalka
Psychoterapeutická ...
Stočesová; Čáp
obalka
Život je příliš ...
Alain Samson
obalka
Teorie terapie ...
Carl R. Rogers
obalka
Věčná touha ...
Bärbel Wardetzki
obalka
Strach z nemocí
Morschitzky; Hartl
obalka
Psychologické typy
Carl G. Jung
obalka
Vazba v psychoterapii
David J. Wallin

... kompletní nabídka

© 2014, časopis Sociální práce/Sociálna práca | … vstup do administrace