Kanál SP na YouTube SP na Facebooku SP na Floowie

Archiv pozvánek

Na tomto místě najdete již proběhlé akce. Zpět na aktuální pozvánky.

On-line seminiář: Rekvalifikace je především větší šance

Když už nejde najít uplatnění v dosavadní profesi, lze začít uvažovat o rekvalifikaci. Jak ale zjistit, který obor má perspektivu, jaké kurzy se nabízí a kde jejich nabídku vyhledat? Na tyto a další otázky odpoví Gabriela Vlčková z Generálního ředitelství Úřadu práce v rámci on-line semináře a živého chatu na webu www.vetsisance.cz ve čtvrtek 23. ledna 2014 od 17 hodin.

On-line seminář návštěvníkům webu nabídne spoustu informací, které by jim měly pomoci zorientovat se v základních otázkách spojených s rekvalifikací. Provede je cestou od první návštěvy Úřadu práce až k absolvování rekvalifikace.

Na webu je již nyní k dispozici videopřednáška, kde se zájemci dozvědí, jaké možnosti rekvalifikací existují, kdy na ně mají nárok a ve kterých případech jsou hrazené. 

Ačkoliv rekvalifikační kurzy nepřinášejí jejich frekventantům z právního hlediska výhody studujícího, nepostrádají všechny aspekty zvyšování vzdělání, včetně možnosti získání výučního listu nebo maturity. Stejně tak může být pro mnohé objevné, že účast v rekvalifikačních kurzech hrazených z veřejných prostředků podléhá posouzení Úřadem práce. Na druhou stranu může překvapit informace, že například hlásit se do rekvalifikačního kurzu na kuchaře lze i bez toho, aby měl uchazeč gastronomické vzdělání.

Pro uchazeče o rekvalifikaci bude zajímavou i informace o tom, že výše podpory činí v průběhu kurzu 60 procent průměrného čistého měsíčního výdělku v předcházejícím povolání. Za zmínku stojí i to, že pokud po absolvování rekvalifikačního kurzu odmítne nabídku práce v nově zvládnutém oboru, anebo kurz bez vážných důvodů neukončí, bude muset jeho cenu Úřadu práce uhradit. Do těchto a do mnoha jiných tajů vás na online semináři na webu Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost www.vetsisance.cz zasvětí Gabriela Vlčková ve čtvrtek 23. ledna 2014 od 17 hodin. 

Vloženo: 20.1.2014 21:32
Naposledy upraveno: 23.1.2014 11:55

zpět na přehled

Nabídka nových knih

obalka
Psychoterapeutická ...
Stočesová; Čáp
obalka
Život je příliš ...
Alain Samson
obalka
Teorie terapie ...
Carl R. Rogers
obalka
Věčná touha ...
Bärbel Wardetzki
obalka
Strach z nemocí
Morschitzky; Hartl
obalka
Psychologické typy
Carl G. Jung
obalka
Vazba v psychoterapii
David J. Wallin

... kompletní nabídka

© 2014, časopis Sociální práce/Sociálna práca | … vstup do administrace