Kanál SP na YouTube SP na Facebooku SP na Floowie

Archiv pozvánek

Na tomto místě najdete již proběhlé akce. Zpět na aktuální pozvánky.

IV. mezioborové konference "I slova léčí"

Dovolujeme si Vás informovat o blížící se konferenci I slova léčí IV., která se ve svém čtvrtém ročníku zaměří na téma Specifika komunikace s onkologicky nemocnými a jejich blízkými. Akci pořádá nezisková organizace Amelie, z.s. (bezplatná pomoc onkologicky nemocným a jejich blízkým v ČR) ve spolupráci s VFN Praha v termínu 20. listopadu 2019 v konferenčním centru GreenPoint. Účastníky konference čeká blok přednášek včetně prezentace paní doktorky Maria Die Trill z IPOS (International Psycho-Oncology Society) a také velmi zajímavé workshopy (paní docentka Laura Janáčková a další), na které je možné se přihlásit již nyní.
 
 
Komunikace zdravotníků s onkologicky nemocnými představuje základ úspěšné spolupráce na léčbě. Díky ní mohou nemocní získat potřebnou důvěru nejen v lékaře, ale i v léčbu. Této oblasti se v ČR věnuje zatím jen málo prostoru jak při vzdělávání zdravotníků, tak v emancipaci nemocných. Jednou z akcí, která toto téma otevírá, je letošní ročník konference s názvem I slova léčí.
 
Čtvrtý ročník mezioborové konference s názvem I slova léčí, tradičně zaměřené na psychosociální problematiku lidí s rakovinou, se bude věnovat specifikům komunikace s onkologicky nemocnými a jejich blízkými. Akci pořádá nezisková organizace Amelie, z.s. ve spolupráci se Všeobecnou fakultní nemocnicí v Praze. Již 20. listopadu 2019 se v konferenčním centru GreenPoint setkají lékaři, zdravotní sestry, psychologové, sociální pracovníci a pacienti, aby sdíleli své znalosti i dovednosti a dozvěděli se něco nového.
 
Jak vyplývá z výzkumů psychosociálních potřeb onkologicky nemocných v ČR, které Amelie, z.s. realizuje, pro úspěšnou léčbu potřebují onkologicky nemocní cítit nejen naději, ale i optimismus a sílu. To mohou podporovat všichni, kdo mají k lidem s rakovinou blízko. Pro nemocné je však důležité, aby jim vedle vlastní podpory či pomoci v jejich nejbližším okolí, byla poskytována také podpora ze stran profesionálů.
 
Zejména lékaři jsou pro nemocné velmi důležití. „Celé týmy profesionálů a laiků okolo každého nemocného mohou nabízet pomoc, která ve svém celku dává to, co nyní mnohdy schází,“ říká předsedkyně spolku Amelie Šárka Slavíková. „Důležité je i to, že profesionálové mohou počítat s pacientskými organizacemi či neziskovým sektorem, který může vhodně doplnit nabídku služeb. I proto je dobré, když se odborníci orientují v možnostech spolupráce s laiky. Rádi bychom, aby se na konferenci vyměňovaly názory, sdílely zkušenosti a všichni měli možnost se od sebe učit,“ doplňuje Slavíková. Program konference nabízí vedle hostů z Čech i zahraničí také zajímavé workshopy. Ty cílí právě na důležitost spolupráce a komunikace a pomohou přenést slova do praxe. "Komunikace je velmi důležitá pro nemocné, blízké a je stále aktuální i napříč všemi pomáhajícími profesemi. Její zlepšení v týmech může pomoci při personálním nedostatku, přetížení a jako prevence vyhoření, " upřesňuje Laura Janáčková, jedna z lektorek workshopů.
 
 

 

 

Kontaktní e-mail: amelie@amelie-zs.cz

Webová stránka: www.amelie-zs.cz

Vloženo: 22.9.2019 12:28

zpět na přehled

Nabídka nových knih

obalka
Psychoterapeutická ...
Stočesová; Čáp
obalka
Život je příliš ...
Alain Samson
obalka
Teorie terapie ...
Carl R. Rogers
obalka
Věčná touha ...
Bärbel Wardetzki
obalka
Strach z nemocí
Morschitzky; Hartl
obalka
Psychologické typy
Carl G. Jung
obalka
Vazba v psychoterapii
David J. Wallin

... kompletní nabídka

© 2014, časopis Sociální práce/Sociálna práca | … vstup do administrace